Vrátili ste sa z pôrodnice s bábätkom v náručí a len čo sa všetko doma ustálilo a vy ste sa spamätali z pôrodu, tak už premýšľate, ako zhodiť prebytočné kilá, ktoré ste nabrali počas tehotenstva? Radšej s tým pár týždňov počkajte. V šestonedelí by si mala mamička hlavne odpočinúť, načerpať energiu a zahojiť sa. Len…
Pestrec je dvojročná bodliakovitá liečivá rastlina s fialovými kvetmi. Má preukázateľne blahodarné účinky predovšetkým na pečeň. Napomáha však aj celkovému prečisteniu organizmu, výrazne zmierňuje priebeh mnohých chorôb a poslúži aj ako prevencia. Účinky pestreca Hlavnou účinnou látkou pestreca je silymarín. Napomáha regenerácii pečeňového tkaniva, podporuje odtok žlče a vyplavuje z tela nahromadené toxíny. Pečeň…
Slnečné letné dni sa nám pomaly končia a dni sa začínajú skracovať. Mnohí z nás idú do práce za tmy a za tmy sa tiež vracajú. Začína sa jesenné obdobie. Krajina zahalená do farebne sfarbeného popadaného lístia je síce veľmi krásna, avšak chladné, sychravé počasie, sprevádzané nedostatkom slnečných lúčov, na nás môže veľakrát pôsobiť depresívne. Určite…
Sacharid a cukor – dva zdanlivo rovnaké slová, často zameniteľné, ale každé z nich charakterizuje inú skupinu potravín s inou kalorickou hodnotou a iným odporúčaným denným príjmom. Od výživových poradcov počúvame jedzte nízkosacharidove, od lekárov – obmedzte cukor. Aký je medzi tým ale rozdiel? Poďme si to vysvetliť.Sacharidy spolu s bielkovinami a tukmi patria medzi…
Trstinový cukor Toto prírodné sladidlo je na svete už veľmi dlho a každý ho dobre pozná. Obsahuje veľa minerálov, enzýmov a antibakteriálnych látok. Je vhodný na ochutenie kaší, tvarohov, jogurtov, pridáva sa tiež do dezertov, ktoré neprechádzajú tepelnou úpravou. Neodporúča sa pridávať do pokrmov, ktoré sa upravujú vyššou teplotou než 40 – 50 °C, pretože…
Pistácie, mandle, lieskové, vlašské, píniové, kešu, pekanové, makadamové… Áno, reč je o orechoch. Existuje veľa druhov, ich použitie v kuchyni je rozmanité a na jedenie pri sledovaní televízie sú priamo ideálne. Pre niekoho sú orechy skvelým doplnkom a každodennou súčasťou jedálnička, avšak niektorí, zvlášť pri snahe schudnúť, majú tendenciu si ich odopierať. Je to však…
Kokosový olej sa získava z jadier kokosového orecha a patrí medzi rastlinné oleje. V tropických oblastiach je práve kokosový olej hlavným zdrojom tuku v strave. Tento obľúbený olej má široké spektrum využitia nielen v kuchyni, ale svoje miesto má aj v medicíne a kozmetike. Obsahuje kvalitné prírodné tuky, vitamíny E a K a neobsahuje žiadny…
Vláknina je dôležitou zložkou, ktorá pôsobí prospešne pre náš zdravotný stav, trávenie, chráni črevá a podporuje imunitu. Vláknina pôsobí preventívne proti množstvu chorôb (kardiovaskulárne ochorenie, obezita, diabetes 2. typu, niektoré nádorové ochorenia vrátane rakoviny hrubého čreva) a udržiava hmotnosť, pretože vyvoláva pocit sýtosti a znižuje chuť na sladké. Hlavné zdroje vlákniny Nachádza sa v strukovinách,…
Zima bola tuhá, ale všetko raz končí. Postupne sa začína otepľovať, blíži sa jar a pre niektorých aj dlho očakávané leto, na ktoré sa tešíme, ale zároveň riešime opäť otázku chudnutia. Plánovali ste, že tentoraz to už zvládnete a schudnete, kým začne plavková sezóna, ale z nejakých dôvodov vám to nevyšlo? Neprepadajte panike, pretože ešte…
Základom úspechu redukcie hmotnosti je pravidelná a vyvážená strava. Avšak nie každý z nás napr. pre pracovné vyťaženie a nedostatok času na prípravu jedál stíha kvalitne a pravidelne jesť. Veľakrát jediným riešením tak býva konzumovať potraviny „v prášku“. Každá takto upravená strava však nie je vhodná na každodennú konzumáciu. Výrobcovia sa musia riadiť určitými nariadeniami podľa…
Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií
*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca
Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.