• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Večerné prejedanie

V dnešnej uponáhľanej dobe majú bohužiaľ mnohí z nás s večerným prejedaním bohaté skúsenosti. Určite to poznáte. Večer si poviete, že od zajtra sa pustíte do chudnutia. Ráno si dáte striedme raňajky, celý deň sa držíte a jete veľmi zľahka. Váš mozog je pri pracovnom nasadení plne zamestnaný a na jedlo si mnohokrát ani nezmyslíte. Večer však pri príchode domov vybielite celú chladničku, dojete desiatu po deťoch a dlhý večer strávite neustálym zobkaním

toho, čo Vám príde pod ruku veľakrát až do úplného prejedenia sa. Nasledujú pocity viny, výčitky svedomia a nakoniec idete spať s myšlienkou ,, Zajtra už to naozaj vydržím“.

Nadváha a obezita

Večerné prejedanie sa významne podieľa na vzniku nadváhy a obezity. Organizmus už večer nemá dostatok času nato, aby všetky kalórie spálil a tým dochádza k ukladaniu zásob do tukov. To má dopad nie len na nárast hmotnosti, ale aj na poruchy spánku. Ísť spať s plným žalúdkom je pre organizmus veľkou záťažou.

Prečo ale k večernému prejedaniu vôbec dochádza?

Telo Vám dáva najavo ,, Niečo mi chýba“. Človek potrebuje prijímať živiny v pravidelných intervaloch. Strava musí byť vyvážená a komplexná. Naučte sa konzumovať 3-5 plnohodnotných jedál denne. Raňajky by mali tvoriť 25% denného príjmu, obed 35%, večera 20-25% desiata a olovrant 5-10% celkového denného príjmu. Dôležité je aj rozloženie jednotlivých makro živín (sacharidov, bielkovín a tukov). Snažte sa obmedzovať potraviny, ktoré obsahujú vyšší podiel jednoduchých cukrov ( pečivo z bielej múky, cestoviny z bielej múky, biela ryža…). Tieto potraviny majú vysoký glykemický index. Inými slovami hladina krvného cukru po konzumácii rýchlo stúpne a následne rýchlo klesne. Dochádza tak k výkyvom energie behom dňa a k rýchlemu nástupu hladu. Zaraďujte viac potraviny s nízkym glykemickým indexom. Zasýtia na dlhší čas a konzumáciou nedochádza ku kolísaniu energie ( strukoviny, zelenina, celozrnné potraviny, bielkoviny, biele jogurty…)

Rozlišujte

Naučte sa rozlišovať, či ste skutočne hladný, máte chuť na niečo dobré alebo sa len nudíte. Hlad , ktorý dostanete napríklad práve preto, lebo ste celý deň nejedli, sa prejavuje postupne a jeho intenzita zosilňuje. U chutí na niečo dobré sa tento pocit prejavuje náhle a v plnej sile. Pokiaľ večer zďobávate len z nudy, snažte sa zamestnať svoje ruky iným spôsobom alebo sa napríklad bežte von poprechádzať. Pri pocitoch chuti na niečo dobré skúste oklamať svoj žalúdok aj mozog. Častokrát pomáha teplý čaj. Môžete si tiež nakrájať zeleninu a prípadne si k nej pripraviť dip z kyslej smotany alebo jogurtu. Pomocníkom môže byť aj malé množstvo nesolených orieškov alebo sušené mäso It‘s my life!. Nekupujte nezdravé potraviny, ktoré by vás mohli dohnať k večernému maškrteniu. Pokiaľ ich budete mať doma večer po nich nesiahajte.

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.