• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Tekvica – hit jesene

Ešte donedávna si mnohí z nás spájali tekvicu čisto s americkým Halloweenom, kedy sa do obrej oranžovej tekvice vyrezávajú rôzne tvary. Tekvica však nemusí byť iba ozdobou jesenných záhradiek. Svoje uplatnenie má aj v kuchyni a navyše veľmi pozitívne pôsobí na naše zdravie.

Ako tekvica pôsobí na naše zdravie?

Tekvica má výbornú kombináciu živín, ktoré sú obzvlášť vhodné na jeseň. Je bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov A,C a B. Čím oranžovejšia tekvica je, tým viac obsahuje betakarotén, ktorý podporuje zdravie očí a zabraňuje ich starnutiu. Znižuje tiež riziko rakoviny hrubého čreva, poskytuje ochranu proti astme a srdcovým ochorením. Dužina tekvice je bohatým zdrojom horčíku a draslíku, ktorý má pozitívny vplyv na krvný tlak. Tekvicové semienka obsahujú veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín a zinku.

Akú tekvicu kúpiť?

V obchode môžeme objaviť veľa druhov tejto kráľovnej jesene. Tekvice môžu žiariť rôznymi farbami od bielej cez béžovú, oranžovú až po zelené a ich povrch môže mať rôzne škvrny a hrbolčeky. Pri nákupe by sme si mali vybrať ťažšiu tekvicu, ktorá bude mať viacej dužiny. Čím bude tekvica ľahšia tým bude suchšia alebo bude mať veľa semienok. Pri poklope by mala vydávať dutý zvuk.

Väčšina tekvíc má tvrdú kôrku a je treba ju pred tepelnou úpravou ošúpať, prípadne po upečení vydlabať dužinu. Vnútri tekvice nájdeme semienka , ktoré môžeme opražiť a zjesť. Mäkkú dužinu, ktorá nie je pevná je však z tekvice potrebné odstrániť.

Na trhu zoženieme rôzne druhy tekvíc (Hokkaido, maslová, špagetová, muškátová, apod.). Každá má svoju originálnu chuť.

Ako pripraviť tekvicu?

Medzi jednu z najobľúbenejších druhov tekvíc radíme Hokkaido. Tá jediná sa nemusí šúpať, nakoľko pri pečení kôrka zmäkne. Pochutíme si aj na všetkých ostatných druhoch a stoja za vyskúšanie. Tekvicu môžeme v kuchyni v rôznych úpravách pripraviť na sladko aj na slano. Výborne nás zahreje tekvicová polievka, do ktorej si môžeme pridať zázvor alebo škoricu. Rovnako môžeme z tekvice pripraviť ako prílohu k mäsu pyré alebo hranolky. Môžeme ju taktiež pridať do rizota alebo náplne do slaných koláčov (quiche).

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.