• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Superovocie – avokádo

Někdo ho miluje a někdo mu nemůže přijít na chuť. Pojďme si říct jeho výhody a také důvody proč by avokádo nemělo chybět v jídelníčku každého z nás.

Zloženie avokáda

Avokádo patrí medzi ovocie. Obsahuje však oproti iným rastlinným produktom vysokú energetickú hodnotu, ktorú je potrebné započítavať do celkového denného príjmu. Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu sa zaraďuje do skupiny superpotravín. Je bohatý predovšetkým na omega 3 mastné kyseliny. Uvádza sa, že na 100 g avokáda je zhruba 110 mg omega 3 mastných kyselín. Avokádo patrí tiež medzi zdroje vitamínu E (na 100 g je cca 2,1 mg, čo je približne 10 % dennej odporúčanej dávky), vitamínu C, vitamínov skupiny B a je aj dôležitým zdrojom kyseliny listovej (100 g avokáda obsahuje približne 20 % z celkovej dennej odporúčanej dávky). V jeho zložení nájdete zástup všetkých esenciálnych aminokyselín. Z minerálnych látok obsahuje hlavne draslík, horčík, mangán.

Vplyv avokáda na zdravie

Avokádo má veľmi pozitívny vplyv na zdravie. Vďaka svojmu blahodarnému zloženiu pôsobí preventívne proti diabetu 2. typu, ateroskleróze, zvýšenému krvnému tlaku a iným kardiovaskulárnym ochoreniam. Jeho konzumácia napomáha ľuďom trpiacim nervozitou, depresiou alebo celkovou podráždenosťou.

Použitie v kuchyni

Zrelé avokádo spoznáte tak, že má tmavozelenú až čiernu farbu a vnútri je zelená až svetložltá dužina, ktorá sa konzumuje. Avokádo má mnoho využití v kuchyni. Môžete si z neho urobiť nátierku. Dužinu roztlačíte, pridáte soľ, korenie, cesnak a môžete si to natrieť na pečivo. Ďalej si môžete urobiť zdravú majonézu z avokáda, alebo ho len nakrájať na kocky, ktoré pridáte do zeleninového šalátu. Pridáva sa aj do suši, ako náplň. Ďalej z neho urobíte polievku, najrôznejšie dipy, ktoré sú oveľa zdravšie než tučné majonézy. Tiež sa dá len tak natrieť na chlieb namiesto masla. Môžete ho využiť aj na sladko a urobiť si z neho zdravú nutellu. Fantázii sa medze nekladú. Avokádo môžete použiť úplne všade a nahradiť ním veľa nezdravých potravín.

Avokádo v programe It’s my life!

V diétnom programe It’s my life! môžete avokádo zaradiť už od tretieho kroku, a to v množstve ½ avokáda denne. Môžete si z neho urobiť dip k mäsu a zelenine alebo ho nakrájať na kúsky a pridať do zeleninového šalátu.

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.