• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Prečo priberáme na váhe?

Telo potrebuje na správne fungovanie základné živiny, ako sú bielkoviny, tuky a sacharidy. Ak pochopíte základné zloženie potravín, budete schopný sa správne stravovať a nepriberať, prípadne vedieť chudnúť.

Strava

Prečo priberáme na váhe?

Ženy všeobecne jedia málo bielkovín a tukov a majú nadbytok sacharidových jedál. Preto tak ľahko priberajú a nedarí sa im chudnúť. Navyše sú stále ovplyvňované hormónmi, tehotenstvo i puberta sú veľmi dôležité obdobia, keď sa môže metabolizmus rapídne zmeniť.

Pokiaľ v týchto životných obdobiach majú ženy málo pohybu a k tomu zlú stravu, budú mať časom problémy s váhou.

V momente, keď si uvedomíte, že tuky a bielkoviny sú pre telo dôležitejšie ako sacharidy, konečne začnete chudnúť a nebudete mať v budúcnosti problém s udržaním váhy.

Muži, naopak, často môžu trpieť nárazovým prejedaním a nadmernou konzumáciou alkoholu, ktorý je pre telo toxický. Rovnako ako cukor pre ženy. Týka sa to aj športujúcich mužov, ktorí vďaka tomu nemôžu schudnúť z problematických partií, ako je napríklad brucho.

 

Nedostatok prirodzeného pohybu

V dnešnej uponáhľanej dobe sa u väčšiny ľudí, bohužiaľ, obmedzil prirodzený pohyb na minimum.

Jazdíme všade autom alebo hromadnou dopravou, používame výťahy namiesto chodenia po schodoch, všeobecne málo chodíme a tiež viac sedíme v práci. Skrátka málo sa prirodzene hýbeme – a tak to musíme doháňať riadenou činnosťou, ako je napríklad cvičenie vo fitness centre.

Vďaka pohybu si dokážeme spolu so stravou udržať telo v kondícii do konca života. Je dokonca dokázané, že ľudia, ktorí sa pravidelne hýbu, majú lepšie ako fyzické, tak aj mentálne funkcie. Sú menej chorí, netrpia civilizačnými ochoreniami, ako sú cukrovka, hypertenzia a pod.

 

Stres a spánok

Mnoho povinností, nedostatok času pre seba a na svoje koníčky, nespavosť alebo nedostatok spánku, uprednostňovanie potrieb ostatných, aj to môžu byť príčiny nadváhy.

Vďaka nedostatočnému spánku sa zvyšuje hladina stresového hormónu kortizolu a telo začne ukladať viac do tukových zásob. Tie sa potom horšie odbúravajú aj pri fyzickej aktivite. Nedostatok spánku zabraňuje regenerácii buniek a celý organizmus starne rýchlejšie.

Po záťaži sa nestíha budovať svalová hmota, pretože telo nemá dostatok odpočinku a tým sa neustále spomaľuje metabolizmus.

Ak telo nebude dostatočne odpočívať, nestihne regenerovať bunky a spomalí procesy v tele.

 

Nedostatok tekutín a nadmiera sladených nápojov

Telo sa skladá z väčšej časti z vody. Všetky orgány a bunky potrebujú vodu na svoju prácu a správnu funkciu.

Ak telo nemá dostatok tekutín, nemôže chudnúť a ľahšie priberá – nefunguje ako má.

V horšom prípade, ak pijeme iba sladené nápoje, priberáme pomaly a stále.

Kalorický príjem sa vďaka sladeným nápojom uloží v podobe tukov. TIP: Nápoje It’s my life! vám nahradia sladené nápoje a nemusíte sa tak nutne ochudobniť o ,,sladené“ nápoje.

Aj pri racionálnom stravovaní môžete vďaka konzumácii sladených nápojov stále priberať.

Naopak, voda môže pri chudnutí a udržaní váhy veľmi pomôcť.

 

Čo môžeme robiť?

Nevyhovárajte sa a premýšľajte o tom, čo jete. Zamyslite sa nad súčasnou stravou, počúvajte svoje telo a zbytočne ho nepresycujte alebo, naopak, nenechajte hladovať.

Zvlášť deti majú veľmi dobrý zmysel vnímania vlastného tela a nemali by ste ich nútiť porcie dojedať, radšej im dajte menšie.

Čo jeme my, budú jesť aj naše deti. Tým, že zmeníme svoj život, meníme aj ten ich.

Viesť deti k pravidelnému pohybu a naučiť ich jesť kvalitné jedlo namiesto neustálych sladkostí a pochutín je úloha rodičov. Tie to budú učiť svoje deti. Budúce generácie môžu byť vzdelanejšie a štíhlejšie.

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.