• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Potraviny, ktoré nám pomôžu v boji proti chrípke a prechladnutiu

S príchodom jesene stúpa v našej populácii počet ochorení spôsobených rôznymi formami vírusov a baktérií. Príčinou môže byť imunitný systém, ktorý je v tomto čase oslabený. Aby sme našu obranyschopnosť posilnili, je potrené prispôsobiť stravovanie. V tomto chladnejšom období je vhodné preferovať teplé jedlá ktoré nás zahrejú pred studenými a najmä navýšiť množstvo potravín bohatých na vitamíny. Môžeme si vitamíny doplniť aj vitamínovými tabletami z lekárne, ale v každom prípade uprednostňujeme stravu pred tabletami. V mnohých potravinách nájdeme veľa ochranných látok, vlákniny, enzýmov, ktoré by sme našli v drahých tabletách zriedka. Aby sme telo ochránili pred nežiaducimi vplyvmi vonkajšieho prostredia, mali by sme náš jedálniček posilniť takýmito potravinami:

Cesnak

Cesnak je najrozšírenejšie prírodné antibiotikum, má však aj protivírusové a proti parazitárne účinky. Môžeme ho užívať ako prevenciu pri prvých príznakoch virózy. V staroveku bol cesnak dokonca považovaný za posvätnú rastlinu s posilňujúcimi účinkami. Je bohatý na kyselinu listovú, fosfor, horčík, draslík, vápnik a súčasne obsahuje vlákninu. Pôsobí nie len proti baktériám, vírusom a plesniam, navyše podporuje aj naše trávenie.

Chren

Chren je veľmi účinným liekom na rôzne ochorenia ale aj prevenciu. Obsahuje viac vitamínu C než citrusové plody. Priaznivo pôsobí hlavne na pľúca, hrubé črevo a obličky. Uľahčuje vykašliavanie, pomáha pri bolestiach dutín, nádche a posilňuje imunitu. S prihliadnutím na vitamín C je vhodnejšie chren užívať v surovej forme. Pokiaľ niekomu vadí jeho štipľavosť, môže si ho pripraviť so strúhaným jablkom alebo červenou repou.

Zázvor

Pred blížiacou sa sezónou chrípky by sme si mali urobiť zásobu koreňa zázvoru. V tomto období podporuje našu imunitu. Má veľmi silné antioxidačné a protizápalové účinky. Výrazne podporuje trávenie, zrýchľuje črevnú peristaltiku a pomáha pri nevoľnostiach či zažívacích obtiažoch. Zázvor tiež pomáha utlmiť bolesť svalov a kĺbov. Z čerstvého zázvoru si najčastejšie pripravujeme čaj. Môžeme však použiť aj zázvorový prášok, ktorý sa dá pridať do jedla, napríklad do mrkvovej alebo tekvicovej polievky.

Kyslá kapusta

Kyslá kapusta (pozor nie sterilizovaná)obsahuje veľké množstvo vitamínu C,B a K a v predchrípkovom období by sme na ňu nemali zabúdať. Nakoľko je náš imunitný systém cca v 70% tvorený v hrubom čreve, je pre nás kyslá kapusta tou najlepšou voľbou. Obsahuje baktérie mliečneho kvasenia- probiotiká, ktoré podporujú tvorbu mikroflóry v našom čreve.

Citrusy

Väčšina z nás si spája vitamín C s citrusovými plodmi, ktoré sú tradičnou oporou imunitného systému. Pôsobí proti baktériám a vírusom a chráni pred prechladnutím. Vitamín C obsiahnutý v citrusoch tiež stimuluje činnosť mozgu, napomáha hojeniu rán a je výbornou prevenciou proti infarktu alebo mozgovým príhodám.

Červená repa

Červená repa nie je príliš často obľúbená, napriek tomu sa radí medzi najzdravšie druhy zeleniny. V jesennom období ukladajú rastliny svoju energiu do koreňov a z tohto dôvodu je červená repa doslova nabitá vitamínmi B a C. Ďalej obsahuje horčík, draslík a ďalšie pre telo prospešné látky. Červená repa naviac pomáha pri infekcii horných dýchacích ciest, odstraňuje zápchu, lieči ekzémy a posilňuje vlasy. Je lepšie ju konzumovať v surovom stave napr. smoothie. Výbornou voľbou je aj polievka boršč. Môžeme ju aj upiecť a podávať ako prílohu k mäsu, rybám, do šalátov, nátierok, k syrom a podobne. Pozor, sterilizovaná repa už nemá také účinky ako surová alebo varená.

 

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.