• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Koľkokrát denne máme jesť?

V dnešnej dobe sa po celom svete vedú diskusie o tom , aký by mal byť počet denných porcií jedla. Veľakrát sa v názoroch nezhodujú ani nutriční odborníci. Niektorí uvádzajú, že je treba jesť každé 2-3 hodiny a docielia tým 6-7 porcií denne, iní naopak tvrdia, že stačí jesť iba 2x denne.

Čo je ale správne?

Pokiaľ sa pozrieme ako vyzerá súčasná situácia frekvencie stravovania v praxi, zistíme že nie je úplne ideálna. Veľa z nás ráno vstane, nemá chuť na raňajky, bežíme do práce, desiatu vynecháme a prvé jedlo, ktoré príde na radu je obed. Pod vplyvom pracovného vyťaženia sme radi že stíhame ľahký olovrant a večer z dôvodu enormného hladu vyjeme celú chladničku. U veľa ľudí v západnej časti civilizácie sa týmto spôsobom dostávame na 2-3 porcie jedla denne. Tento spôsob stravovania nám však spôsobuje veľké výkyvy hladiny cukru, čo neprospieva pankreasu ani nášmu mozgu, ktorý funguje práve na glukóze. Určite sme sa všetci stretli s prípadom, kedy sme sa veľmi výdatne najedli a prvé čo sme pocítili bola priebežná klesajúca výkonnosť mozgovej aktivity. Tento spôsob stravovania nevyhovuje ani našim svalom. Počas takéhoto nepravidelného a nárazového stravovania dochádza k zmene metabolizmu, inými slovami naše telo prepne do úsporného režimu. Pokiaľ sa stravujeme 2x denne a zjeme veľké množstvo jedla, aj napriek tomu, že prijmeme určité množstvo energie, nie je to pre naše telo dostačujúce. Naše telo sa potom bráni tak, že sa snaží v rámci týchto nárazových nepravidelných veľkých porcií jedla vytvoriť dostatočné tukové zásoby z dôvodu aby boli bunky nášho tela v priebežných budúcich obdobiach zásobované energiou, ktorá nám v rámci toho, že nejeme pravidelne chýba

Oproti tomu druhý extrém je snažiť sa jesť každé dve hodiny. Vďaka tomuto spôsobu stravovania sa totižto často stáva, že prestaneme rozlišovať jednotlivé porcie a začneme pojedať počas celého dňa.

Nevynechávajme hlavné jedlá

Najlepšie je zvoliť zlatú strednú cestu. Určite by sme nemali vynechávať hlavné jedlá. Každý sme iný a každému vyhovuje niečo iné. Pokiaľ sme zvyknutí jesť 3x denne, jedlá sú plnohodnotné, jeme ich v pravidelnom režime a nemáme potrebu ani chuť vkladať desiatu či olovrant, nemusíme sa do nich nútiť. Pokiaľ nie sme hladní medzi jedlami, je to v poriadku. Častokrát mávame medzi obedom a večerou dlhšiu pauzu. Aby sme predišli tomu, že večer zjeme veľké množstvo jedla, než je zdravé, odporúča sa pridať si olovrant. Pokiaľ ráno vstávame neskôr, taktiež budeme aj neskorej raňajkovať desiata už nie je nutná. V každom prípade sa odporúča postrážiť si veľkosť a zloženie večere. Nemala by presiahnuť 1/3 celkového denného príjmu energie.

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.