• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Dnešná uponáhľaná doba – rýchle občerstvenia a s tým spojená hrozba obezity

Moja úvaha o tom, prečo sú vlastne ľudia obézni, ma donútila k tomu, aby som si otvorila jednu z mnohých pobočiek It’s my life! Túto tému som si vybrala preto, lebo práve obezita a rýchle občerstvenia sú veľmi rozšírené a dnes už veľmi diskutované témy.

Väčšina ľudí si myslí, že keď odstránia zo svojho jedálnička len cukry, rýchlejšie schudnú a budú sa cítiť dobre. Avšak to je veľký omyl.

Najväčšia hrozba obezity číha práve v rýchlych občerstveniach. A prečo? Odpoveď je jednoduchá. Jedlo z týchto veľmi pekných domčekov a pultíka je plné tukov a sacharidov, po ktorých ľudia priberajú.

Rýchle občerstvenia lákajú nielen svojimi dobrotami, ale aj prostredím. Inteligentné myslenie predajní s rýchlym občerstvením spočíva v tom, že sú porcie menšie, než ktoré dostanete v normálnej reštaurácii, a tak lákajú aj na výhodné menu, ktoré je, naopak, väčšie. A pretože ľudia radi šetria, tak si radšej kúpia to výhodnejšie a väčšie menu a zjedia ho celé, aby nemuseli nič vyhadzovať.

Dnešná uponáhľaná doba – rýchle občerstvenia a s tým spojená hrozba obezity

Reťazce s rýchlym občerstvením, to však nie sú len tučné jedlá, ale aj sladké limonády a dezerty, ktoré lákajú predovšetkým deti! Dajte si detské menu a dostanete hračku alebo balónik. Deti v tej chvíli prehovárajú rodičov, že chcú práve tú postavičku z rozprávky alebo modrý balónik.

Tento spôsob stravovania však nie je prospešný pre ľudský organizmus. Konzumenti tu iba uspokojujú svoje chuťové bunky a zvyčajne tiež častejšie, ako je zdravé. Môžu si vytvoriť závislosť, porcie im prestanú stačiť a ohrozia tým svoje zdravie. Pečeň, žlčník, dokonca aj mozog trpia a volajú o pomoc, nech už dotyčný to nezdravé jedlo zahodí!

 

Použité internetové zdroje:

http://eurodenik.cz/zdravi/fastfoody-skodi-nejen-vasemu-mozku

http://www.doktorweb.cz/vliv-fastfoodu-na-obezitu/

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.