• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

BCAA It’s my life!

Dnes sa zameriame na doplnok stravy, ktorý je veľmi obľúbený medzi športovcami – reč je o BCAA. O čo ide a pre koho je vhodný sa dozviete v tomto článku.

Čo sú BCAA?

Skratkou BCAA sa označujú také aminokyseliny, ktoré sú pre telo esenciálne (telo si ich samo nevie vyrobiť a musíte ich telu dodať potravou). Patrí medzi ne L-leucín, L-izoleucín a L-valín.

Prečo ich užívať?

Aminokyselina je základná jednotka bielkovín. Sval sa skladá z niekoľkých reťazcov aminokyselín. Jedna tretina všetkých aminokyselín, ktoré tvoria sval, sú práve BCAA. Podľa toho, aká intenzívna je fyzická aktivita, napr. tréning, dochádza k rôznemu stupňu vyčerpania BCAA. Preto je vhodné telu tieto BCAA aminokyseliny dodať pred tréningom alebo počas tréningu, aby telo nemuselo siahať do vlastných zásob. Po tréningu je vhodné si dať BCAA hlavne z dôvodu regenerácie. Telo sa lepšie zotaví a ďalší deň môžete znova trénovať.

Pre koho sú vhodné?

Používajú sa hlavne u športovcov, ktorí chcú rýchlo regenerovať po náročných tréningoch a nechcú spaľovať svalovú hmotu. Rovnako tak sa to bude hodiť aj ľuďom, ktorí sú na nízkosacharidovej diéte (ketodiéta It’s my life!). Počas tréningu potrebuje telo sacharidy ako základný zdroj energie. Ak nejete sacharidy, tak si telo musí energiu vytvoriť z tukov alebo bielkovín. Bohužiaľ, ak nemáte zdroj energie vo forme sacharidov, tak sú na rade bielkoviny – svaly. Tuky sa spaľujú až ako posledné. Preto je vhodné aj počas diéty používať BCAA, aby ste si udržali svalovú hmotu.

Kedy suplementovať BCAA?

  • Pred tréningom – ochrana svalovej hmoty
  • Počas tréningu – ochrana svalovej hmoty
  • Po tréningu – regenerácia
  • Pri nízkosacharidovej diéte a vyššom energetickom výdaji

Zloženie BCAA It’s my life!

BCAA

L – leucin

L – isoleucin

L – valin

Poměr BCAA

50%

24,5%

24,5%

mg v 1 kapsli

175 mg

85,75 mg

85,75 mg

Pre klientov programu It’s my life! odporúčame dávkovanie 4 kapsuly denne na zachovanie svalovej hmotnosti. Pre klientov s vyššou fyzickou aktivitou (náročná práca) odporúčame zaradiť BCAA od 1. kroku diéty v dávke 6 kapsúl denne.

BCAA It’s my life! sú vo forme tabletiek, takže ich stačí zapiť pohárom vody pred tréningom, počas tréningu i po tréningu alebo kedykoľvek počas dňa na udržanie svalovej hmoty. Sú to tabletky, takže si ich vždy môžete pribaliť so sebou do športovej tašky a vziať do posilňovne.

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.