• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Ako sa zbaviť tuku?

Určite ste už niekedy počuli vetu: „Všetko je to v hlave!“ Áno, je to tak. Aj na sebe som zistila, že môžeme mať ten najlepší životný štýl, ale ak sa nebudeme mať radi a budeme v živote zažívať veľký stres a emočné napätie, úspech sa nedostaví.

V prvom rade je dôležité prijať svoje telo, také aké je. Niekedy je to ťažká úloha, ale pomocou pozitívnych afirmácií si dokážete nastaviť lepšie podvedomie: „Mám sa rád/a. Rád/a pracujem na tom, aby moje problémové partie boli štíhlejšie a pevnejšie.“ Opakovanie je matka múdrosti, a preto myslite na to, ako ste sa cítili, keď ste napríklad mali menšie džínsy alebo nosili upnuté šaty/sako. Môže sa to zdať pochabé, ale také predstavy naozaj fungujú.

Plánujte

Ako sa zbaviť tuku?

Vytvorte si plán aktivít. Lepšie si tak zorganizujete váš čas a celkové zorientovanie sa napr. v dosiahnutých výsledkoch.

Zaveďte si tabuľku, kde si budete písať a odškrtávať – ​​koľko jedál ste mali za deň, koľko ste toho vypili. Kedy si v týždni urobíte čas na cvičenie (posilňovanie, skupinová lekcia, preťahovanie, …) a kedy sa budete venovať len sami sebe. Nezabudnite na pravidelné prevažovanie či premeranie – raz za mesiac stačí!

Pečenie buchiet začína v kuchyni

Štíhle nohy sa rovnako ako tehličky (alebo tiež známe slovné spojenie pekáč buchiet) „robia“ v kuchyni. V prípade tvarovania postavy zvlášť platí, že výsledok je z 80 % správne stravovanie a z 20 % pravidelný pohyb. Zdravá strava pri chudnutí je teda kľúčová.

Najpoužívanejší vzorec stravovania je: jesť malé porcie, najlepšie 5x až 6x denne.

Ak chcete modelovať problematické partie, je dôležité si strážiť množstvo bielkovín v strave (pri každom jedle prijímať potraviny bohaté na bielkoviny). Snažiť sa jesť dostatok zeleniny (jeseň/zima – radšej tepelne upravená, jar/leto – môže byť aj surová).

Veľmi sa oplatí do svojho jedálnička zaradiť šieste jedlo, napr. koktaily na chudnutie. Koktaily It’s my life! napomáhajú znižovať množstvo tukového tkaniva pri zachovaní svalovej hmoty.

Neobmedzujte akékoľvek živiny. Aby ste mali dostatok energie na akékoľvek pohybové aktivity, potrebujete vyvážený pomer bielkovín, tukov i sacharidov – správne prispôsobený každému dňu.

Pravidelný pitný režim

Chcete vedieť, ako efektívne schudnúť? Dbajte na dostatočný príjem tekutín. Pitný režim by sa mal pohybovať okolo 2 až 3 litrov denne – najlepšie čistej vody (bez prísad), ktorá vás nielen hydratuje, ale pomáha aj s detoxikáciou organizmu.

Pohyb

V prvom rade si musíte uvedomiť jednu základnú vec. Naše telo nevie chudnúť len v určitých partiách. Nemožno mu, bohužiaľ, prikázať, aby chudlo len zo stehien alebo ako rýchlo ma chudnúť v oblasti brucha – tuk je potrebné redukovať celkovo. A tu prichádzajú na rad trpezlivosť a pozitívne myslenie, aby vás podržali pri dosahovaní vytúženého cieľa.

Hýbte sa! Na efektívne formovanie postavy (problémových partií) je potrebné sa zamerať skôr na vysokointenzívne silové tréningy s krátkymi pauzami, ako sú rýchle výpady, polodrepy so záťažou, skracovačky, krátky a rýchly beh do schodov a pod. Výber cvikov bude súvisieť s formovanou partiou.

Tréning je dobré si dopredu naplánovať – ​​ak vám vyjde cvičenie 3x týždenne (napr. posilňovanie doma), postačí aj 25 – 30 minút (zahriatie – skákanie, beh na mieste, samotné posilňovanie – stačí kombinácia dvoch partií, pretiahnutie). Pamätajte, že pri posilňovaní je lepšie navyšovať počet sérií aj počet opakovaní postupne so zvyšujúcou sa fyzickou aktivitou. Pravidelný tréning robí majstrov – vytrvajte!

Pomoc

Umenie požiadať o pomoc. Nielen odbornú, ale aj priateľskú.

Ak sa neorientujete v tom, ako jesť zdravo a schudnúť, odporúčam nejaký čas venovať malému sebavzdelávaniu, prípadne navštíviť svojho výživového poradcu, ktorý vás navedie na správnu cestu. Poznám veľa ľudí, ktorí sa roky namáhajú cvičením, ale výsledky nikde. Pritom len stačí správne poskladať jedálniček – zostaviť ho na mieru – a všetko ide ľahšie.

Čo sa týka priateľskej pomoci, platí, že vo dvojici sa to ťahá lepšie. Vďaka podpore vášho okolia k sebe dokážete byť poctivejší (cvičenie, jedlo, pitie, …) a svoje ciele dosiahnete rýchlejšie.

Postel

Odpočívajte! Aby telo lepšie spaľovalo podkožný tuk a svaly boli pevnejšie, musíte mu dopriať potrebnú regeneráciu. Celkový útlm organizmu prichádza s 22. hodinou a najlepší odpočinok telo zažíva od 24. hodiny. Skúste ísť spať skôr a radšej si ráno privstať. Využite silu spánku.

Zdroj: osobná skúsenosť, časopis Dieta, behejsrdcem.com, vyzivovi-poradci.cz

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.