• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Ako potlačiť chuť na sladké? Zdravým maškrtením

Ako potlačiť chuť na sladké? Zdravým maškrtením

Každý z nás sa už určite dostal do situácie, keď celý deň potláčal chuť na sladké a držal sa na uzde, avšak večer nakoniec zjedol, čo našiel. To určite nie je cesta, ako rýchlo schudnúť. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, prečo to tak je a či sa to dá nejako ovplyvniť?

Prečo máme chuť na sladké?

Prvou príčinou, ktorá môže za neutíchajúce chute, je chybný stravovací režim. Ak celý deň nejete a večer sa, naopak, prejete, nemožno sa čudovať, že priberáte a máte stále chuť na sladké. Toto je problém, ktorý je potrebné odstrániť. Aj my v It’s my life! učíme našich klientov, aby jedli každé 3 – 4 hodiny.

Druhou príčinou môže byť energetický príjem, čiže koľko energie telo potrebuje, aby mohlo celý deň fungovať. Ak telo trpí dlhodobým kalorickým deficitom, začne sa dožadovať energie a vy budete mať chuť na sladké. Cukry sú totiž najrýchlejším zdrojom energie. Pri tomto procese rýchlo stúpa hladina glukózy v krvi, ktorá však následne opäť rýchlo klesá a vy máte za chvíľu opäť hlad. A to sa opakuje stále dokola. Preto je potrebné jesť pravidelne a dostatočné množstvo, aby ste tomuto kolobehu predišli.

Ďalšou príčinou by mohol byť stres. Veľa ľudí je v dnešnej dobe vystavených nadmernému stresu a ten potom riešia jedlom, ktoré je pre nich akýmsi únikom pred realitou. Stres celkovo škodí vášmu organizmu. Preto je dobré sa mu radšej úplne vyhnúť.

Nedostatočný pitný režim môže byť ďalšou príčinou. Nie nadarmo sa hovorí, že hlad je prezlečený smäd. Preto je mu potrebné venovať pozornosť. Aj my našich klientov vedieme k tomu, aby dodržiavali pitný režim. Ten im vypočítame spoločne s denným energetickým príjmom. Toto sú len tie hlavné príčiny chutí na sladké, ale môže ich byť oveľa viac. Teraz sa pozrieme na to, ako s týmito chuťami bojovať alebo ich tak trochu oklamať.

Ako maškrtiť zdravo?

Výbornou alternatívou zdravšieho maškrtenia je napríklad kvalitná horká čokoláda, a to minimálne 70 %. Taká čokoláda je plná antioxidantov, ktoré sú pre telo veľmi prospešné. Kakao však obsahuje tuk, takže ani s touto čokoládou to nepreháňajte. V ponuke It’s my life! nájdete aj panna cottu v dvoch príchutiach, v čokoládovej alebo vanilkovej. Na zdravé maškrtenie odporúčame tiež proteínové tyčinky z ponuky It’s my life!, ktoré sú k dispozícii opäť v dvoch príchutiach. Neobsahujú škodlivé konzervanty ani palmový tuk.

Ďalším dobrým pomocníkom v boji s chuťami na sladké je šport. Namiesto čokoládovej tyčinky siahnite radšej po teniskách a choďte sa prebehnúť alebo aspoň zájdite na prechádzku.

Pamätajte si, že každý raz za čas rád zhreší, avšak nič sa nesmie preháňať. Vždy musíte myslieť na to, aby ste tým vášmu telu neubližovali.

Chudnutie s It’s my life

It’s my life je expert na redukciu hmotnosti a výživové poradenstvo.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

  • Kvalitné vstupné suroviny
  • Uvidíte rýchle úbytky váhy
  • Nebudete hladovať
  • Všimnite si lepšie nálady
  • Zníži sa vaša chuť na sladké
  • Budete chudnúť bezpečne
  • Zníži sa vám cholesterol
  • Zlepší sa vám pleť
Poradíme aj po telefóne, volajte +421 948 345 320

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas. Viac informácií

*Výsledky chudnutia sa môžu líšiť a závisia od metabolizmu každého jedinca

Copyright 2024 It's my life!. Všetky práva vyhradené.